Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
Internationale : …………Vorbe din Vrancea………….

Alegerea lui DT a fost previzionata!

   Cand astazi am vazut, pe un raft al unicei (ca marime, dotare, s.a.) librarii din urbe, doua carti cu imaginile lui D. Trump si H. Clinton am ramas socat: iata ce intamplare(!), chiar a doua zi dupa alegerile din SUA sa-i “intalnesc” pe cei doi protagonisti.

dt_3.jpg

    Asadar, inca din august, anul trecut, a fost un vizionar care a atentionat: “Nu-l subestimati pe D. Trump!” Inca de la inceputul alegerilor preliminare el a avut un discurs tintit catre cei defavorizati. Da!, SUA are oamenii sai necajiti; mai ales printre imigrantii mai nou veniti.

De ce este nevoie de discriminare pozitiva?!

Pe la mijlocul deceniului 10 al secolului trecut in Romania au aparut primele vorbe despre discriminarea pozitiva. Unii apreciau aceasta abordare ….in timp ce altii erau nedumeriti. In Romania discriminarea aparuse cu mult inainte: maghiarii  dadeau examen de admitere in limba lor,  ca apoi sa participe la cursuri in limba majoritatii…

Nu as fi deschis acest subiect daca nu as fi remarcat ca discriminarea  pozitiva se practica intens  in USA (nu ar fi chiar a mirare) dar si in Romania. As putea s-o inteleg la modul general dar cand este vorba de o competitie atunci puterea mea de pricepere  se blocheaza. Urmaresc emisiuni-concurs culinare in State. In una din ele se intrec bucatari amatori cu cei profesionisti. In 80% din cazuri castiga amatorii. Mai sa fie ei de nepriceputi! Intr-un mare concurs-show, cunoscut si in Romania, castigatorul a fost o femeie oarba!!! Din ceea ce am vazut mi-am dat seama ca maruntica cu origini asiatice avea cunostinte si abilitati in domeniu. Dar a fost si ajutata, regizorul a avut “grija” sa strecoare o secventa in care viitoarea castigatoare a fost ajutata de insotitoarea sa permanenta. In urma cu 2-3 ani un concurs din Romania a fost castigat de un italian care lucra, si mai lucreaza, in Brasov. Din desfasurarea concursului nu se putea anticipa ca “brasoveanul” va castiga. In recentul “H&K” castigatorul a fost un tanar franco-roman in detrimentul, zic eu,  unei romance care are (si!) un restaurant in sudul Frantei. Din cele vazute  am intuit deznodamantul. Deh! Cand diferentele sunt vazute doar de trei jurati cu gusturile si preferintele lor (cumva si interese?!)  admiti decizia dar nu si impresia.

A fost vizibil ca organizatorii concursului de la “ferma” lui Nea Ratza au incercat sa dreaga busuiocul decalarandu-l (inainte de terminarea votarii!!!) pe Ionut I.  ca cel mai iubit fermier. Castigator a fost un concurent favorizat de o intamplare insuficient clarificata.

Seful Germanwings face stanga-imprejur!

Am vazut un procuror german spunand ca “pilotul” Alpilor nu a adus la cunostinta conducerii companiei faptul ca el avea probleme psihiatrice. O nevinovata si simpla intrebare:  legislatia germana pedepseste pe astfel de faptuitori?

In Romanica -lui…Traienica :( - exista o prevedere legala (nu stiu in cata masura se respecta) care obliga un medic sa anunte politia daca un sofer nu mai intruneste conditiile de a mai avea permis de conducere.

Am mai vazut un sef al companiei aeriene care a vorbit in fata rudelor victimelor si ziaristilor. Dupa ce si-a terminat speach-ul a facut stanga-imprejur si NU(!!!) a vrut sa raspunda intrebarilor ziaristilor!

Off topic. Un sef olandez al unei companii petroliere  a facut zilele trecute o declaratie in Romania precum ca va face demersuri pentru ca aceasta  sa intre in spatiul Shengen cu conditia ca Olanda sa aiba acces la rezervele de hidrocarburi in Marea Neagra. Sa poate fi o mai mare neobrazare?!

Iata state care par a fi modele si  ne dau noua  felurite sfaturi.

Stirile curg rau…

In fiecare zi apar noi si noi stiri despre copilotul ucigas. Ultima: acesta este de origine romana. Formularea este ambigua: este roman sau cu radacini in Romania? Asadar m-am (ne-am?!) linistit: omul NU este arian!!! Nu un german este ucigasul din Alpi, NU! Iata ca onoarea Vestului a fost reperata!

O alta veste ne spune, cu predicat, ca “planoristul” ( voi reveni asupra termenului) AVEA  hartii medicale compromitatoare dar ca nu le-a aratat sefilor sai. Si ca, in context, acestia nici NU aveau obligatia sa le ceara…

O alta veste, chiar tulburatoare in opinia mea,  cea de a doua cutie neagra NU a fost gasita. Cum asa?! S-o fi facut farame, bucatele-bucatele, molecule-molecule?! La aceasta nu-mi pot reprima un gand scenarist (indus de un pilot roman): se ascunde ceva?! Se vrea  ca concluziile finale sa fie in coada de peste din lipsa de…probe?!

Apropo de cazurile aviatice recente din Romania:  la nici unul nu s-a facut raportul final. Nici in cazul avionului cazut in Apuseni si nici in cazul elicopterului de la Constanta! De ce oare?! Ma hazardez intr-o ipoteza: nu trebuie distruse miturile!