Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2007 Septembrie : …………Vorbe din Vrancea………….

Concurs…clandestin?

De ce tin unii neaparat sa-si depaseasca conditia este greu de explicat.

Nu voi incerca aici sa dau un raspuns exhaustiv. Mai e timp.

Am abordat acum acest subiect pentru a face doar o simpla incalzire.


O prima intrebare ar fi : cum se poate tine un concurs intr-un deplin anonimat ?

Nu am gasit un site care sa mentioneze acest concurs. Intrecerile au loc de regula cu cat mai larga popularizare. Motivatiile sunt numeroase , nu mai trebuie amintite.

In cazul de fata explicatiile sunt destule. As aminti una singura : musca si caciula.

“Misca! Misca!”

Pe str. Cuza Voda se lucreaza pe prima banda a uneia din laturi. Initiativa laudabila. Demarcarea zonei de lucru este insa in suferinta. Daca vrei in intri pe Cuza Voda dinspre str. Duiliu Zamfirescu ( sper sa nu gresesc ) atunci dovedesti ca nu ai fost inspirat sa o apuci pe aici. Iar daca vrei sa faci la stanga e ca si cum ti-ai face harakiri.

Azi am avut noroc. Am facut la dreapta. Incet, incet m-am incadrat jumatate pe banda a II-a si jumatate pe a I-a. La concurenta ( adica paralel ) cu un alt (auto)vehicul. Tot incet, incet m-am apropiat de semafor. Deci l-am si luat in vizor. La un moment dat masina din fata - una suparata - a luat demaraj. Incerc sa tin ritmul. Dar deodata apare culoarea galbena. Nu aveam ce face , trebuia sa opresc. Dar vad - brusc - in mijlocul intersectiei un lucrator al Serviciului de circulatie. Fluiera si imi face semn sa merg mai departe. Incerc sa-i dau bice dar motorul - deh, cam batran si autohton - nu are demaraj. Omul din intersectie se supara si striga la mine :”misca, misca !” Ambalez tare facand vag cu mana stanga : ” Atata poate, tinere!”

Nu-mi amintesc sa fi trecut prin Focsani printr-o intersectie semaforizata care sa aiba omul legii in mijloc. Probabil ca acum era nevoie de el acolo.

Ati ghicit, intrebarea care vine este : dar de ce in intersectia mai sus pomenita nu se afla niciun lucrator al S.C., fiindca acolo era mult mai multa nevoie de dirijarea circulatiei ?!

Ciuslea

Cred ca au fost multi pescari vranceni care - de cativa ani - au tot sperat sa se incheie lucrarile la barajul de la Ciuslea. In anul de gratie 2007 - anexarea de buna voie si in urale la UE - visul s-a implinit. Astfel ca unii pescari - nici nu se incheiase prohibitia - au si trecut la testarea potentialului piscicol al luciului de apa de o parte si de alta a barajului.

dsci0004.JPG

Read more

Despre peSCARI

Sunt sigur ca nu stiti ce sunt peSCARII. peSCARII sunt pescarii mai pescari decat ceilalti pescari. Necazul nu este ca sunt mai pescari, adica mai buni, motiv si indemn pentru felicitari. Necazul ar fi ca se consiera atat de sus incat cred ca nu le mai trebuie altceva. Bunaoara modestie si respectarea promisiunilor.

concurs-la-calimanesti.jpg

De buna seama ca nu poate fi vorba de a generaliza. Dar pentru ca exista, peSCARII trebuie (re)cunoscuti.

Concurs la Calimanesti

Duminica 6 octombrie va fi concurs de pescuit open