Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2007 Octombrie : …………Vorbe din Vrancea………….

A inceput campania electorala?

Dupa cum s-a putut vedea la unele posturi TV a demarat campania electorala privind alegerile europarlamentare. Dar a inceput cu adevarat?! Cum, fara sa se discute si votul uninominal?! Pai da! va putea raspunde cineva. S-au facut sondaje si tot poporul roman, sau ma rog, marea majoritate sustine votul uninomonal. Deci nu mai este cazul sa se discute subiectul.

Eu am o alta parere. Eventuala aceasta majoritate este practic rodul propagandei mass media, care a pedalat intens asupra acestei teme.

In ceea ce ma priveste sunt TOTAL IMPOTRIVA votului uninominal inca de la lansarea subiectului. Cu atat mai mult acum dupa “consumarea” a zeci de ore de discutii pe seama acestuia.

Dreptul la informare

Am urmarit cu mult interes - veti vedea de ce - dezbaterile privind oportunitatea difuzarii de catre TVR1 a filmului cu Muresan si Remes. Nu voi relua nimic din cele spuse decat des amintitul si mult argumentatul : drept la informare.

E greu de spus / explicat cata alergie imi produce aceasta sintagma. Pentru ca argumentele unui simplu cetatean - consumator de mass media, in special video - nu vor avea putere de convingere nu pot face altceva decat sa fac vorbire de cele vazute pe alte posturi TV.

Era - cred - prin 94′-96′. In acea perioada a avut loc o greva a pescarilor francezi. TF1 prezenta pe textul comentariului imagini de seara cu pescari plecand cu barcile spre intinderea apelor. In aceeasi zi la ZDF pe acelasi subiect : intr-un depozit  era mare agitatie : mai multe persoane - de buna seama pescarii grevisti- devastau acel depozit, dadeau cu picioarele in cutiile cu pesti, s.a.

Nu la multa vreme in zona fostei RDG s-a produs un incendiu la o uzina. ZDF : la o fereastra iesea un fir de fum; un pompier privea cu mult calm , probabil la cele ce se intamplau. TF1 : flacari uriase, coloana de masini de pompieri venind in viteza si intr-un zgomot infernal.

O intrebare simpla : sa fi fost vaduviti francezii respectiv germanii de dreptul la informare ?

Catinel, catinel in Europa.

In urma cu patru ani am fost intr-un mic dar foarte cunoscut oras dintr-o tara vestica ; modesta ca intindere dar cu o mare putere economica.

Am intrat intr-un oficiu postal pentru a cumpara timbre in vederea expedierea unor ilustrate. La ghiseu era o singura persoana. Mai multe stateau pe bancile din holul oficiului. Pe un ecran electronic era afisat un numar. Acesta reprezenta numarul de ordine al persoanei de la ghiseu. Carevasazica civilitate : ordine si discretie.

Astazi acelasi lucru l-am intalnit in Primaria din Focsani.

Nu numai bordurile se schimba . Sa fim, deci, optimisti.

Crapul in USA

Aseara am primit in vizita pe un nepot care este stabilit in SUA de 2 ani dupa un stagiu de un an in Canada. Are pasiunea pescuitului.

De buna seama ca am abordat subiectul. Am aflat cateva lucruri interesante si chiar inedite. Inclin sa cred ca nu numai pentru mine.

stefan_tuineag.JPG

Stefan Tuineag

Crapul nu este consumat. De ce ? Simplu. Are un gust total respingator (la fel stau lucrurile si in Canada) . O explicatie pare a fi natura hranei acestuia.

Sunt si balti particulare. Sunt probleme ca si la noi. La o taxa de 20 $ pe zi poti avea “norocul” sa nu prinzi nimic.

Sunt permise statale de pescuit in apele publice care pot fi cumparate de la orice agentie de turism.