Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2007 Noiembrie : …………Vorbe din Vrancea………….

Romania - Albania

Cand incep aceste vorbe meciul nu este inca terminat. Ar mai fi inca 10 minute. Cunoscatorii stiu care a fost scorul. Din pacate - chiar asa ?! - nu am vazut cele intamplate decat dupa min. 60. E clar ca scorul este exagerat si nemeritat - dar cum penalti-urile nu trebuie ratate - albanezii nu ar trebuie sa fie suparati pe tricolori.Asadar ne calificam la europenele din 2008 de pe prima pozitie avand in spatele nostru “portocala mecanica” care - spre surprinderea multora - angrenajele sale au avut multe momente de gripare. Chiar in acest moment sunt condusi la Minsk.Urez tricolorilor bafta si mult succes ! Chiar si invers nu ar fi rau !

Lui Madalin Voicu i-a sarit…mushtarul!

Ieri seara, la un post TV, Madalin Voicu si-a dat arama pe …fata. Un telespectator a trimis un mesaj in care arata ca ar fi bine ca liderii rromi (sau tzigani, cum sustine Madalin) sa se implice mai mult in socializarea si educarea etniei. Propunere logica si de mult bun simt. Practic se punea punctul pe i dar mai ales degetul pe rana.
Numai ca Madalin s-a aprins rau de tot. Cum adica raspunderea sa cada pe atat de ocupatii lideri rromi?! Nu, raspunderea sa fie impartita in mod egal : si la rromi si la romani.

S-a vazut clar - practic de ani buni - ca liderii rromi nu-si vor sa-si asume niciun fel de rol si nici de raspundere asupra educarii si socializarii rromilor.

In acest caz lucrurile vor ramane in continuare asa cum sunt.

Mi se umple inima!

Aproape in fiecare zi trec prin apropierea unui santier. Nu cred ca sunt multi focsaneni care sa nu fi observat ritmul intens din zona.

Nu sunt un un om foarte bisericos. Consider ca credinta trebuie sa fie in suflet si in gandire si nu in mataniile si miscarea grabita a mainii drepte care incearca sa deseneze in aer o cruce ortodoxa.

Inaltarea viitoarei Catedrale din urbea noastra imi da un sentiment de implinire si de speranta ca - in sfarsit - Romania va avea acele monumente pe care strainii sa le caute a le vedea, asa cum romanii, dar nu numai ei, se indreapta spre Notre Dame, Sf . Sofia, San Pietro si alte edificii demne de realizarile adevaratilor homo sapiens.

Nu pot pierde prilejul de a nu aminti de jalnica si inutila polemica privind construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Romania trebuie sa inceapa sa-si permita sa inalte acele cladiri care sa poata simboliza aceasta tara asa cum Statuia Libertatii, Turnul Eiffel sau Colosseum-ul reprezinta tarile pe pamantul carora se afla.

Nu-i cunosc pe cei care au dat noul impuls privind terminarea Catedralei din apropierea Milcovului dar vreau sa-i felicit si sa le transmit multa sanatate si sa se bucure din plin ani multi alaturi de focsaneni de viitorul simbol al orasului Unirii!

Romanii din Italia

Ultimele zile au fost pline de stiri si discutii numeroase si intinse pe tema moartea Giovannei si romanii din Italia.

Ceea voi spune apasat in continuare este ca vina apartine in INTREGIME reprezentantilor rromilor. Toti cei care apar la televizor - se stiu, nu mai trebuie sa-i nominalizez - stiu una si buna : “vina” ar apartine guvernului, sau a guvernelor post-decembriste. Unii ar putea sa spuna ca si reprezentantii maghiarilor au un discurs asemanator. Da, cu deosebirea ca acestia se ocupa si de viata sociala si culturala a maghiarilor. Mai toate localitatilor cu maghiari - majoritari sau nu - au camine culturale - sau cum se numesc acum - unde desfasoara intense activitati in domeniu.

Ca este parlamentar, “rege” sau “imparat” cei ce se dau / considera reprezentanti ai rromilor nu se ocupa de fel de acestia, sub niciun aspect: social si / sau cultural.

Cat priveste polarizarea bogatiei si a saraciei se poate vedea usor ca este cu mult mai mare decat la ceilalti cetateni romani. Este foarte adevarat ca emanciparea lor s-a produs intr-o epoca tarzie a istoriei noastre dar asta nu justifica suficient pasivitatea liderilor privind socializarea rromilor.

Mai este un aspect. Unii s-ar putea sa ridice din sprancene. Dar este o realitate. Cu mai multi ani in urma s-a facut un reportaj in gara din Praga. O femeie rroma declara ca obiectivul ei este sa colinde toata Europa. Se pare ca exista un insinct migrator major. Cu acesta este mai greu de luptat /schimbat.