Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2008 Iunie : …………Vorbe din Vrancea………….

Guvernarea Romaniei : atentionare sau santaj?

Presedintele nu exclude posibilitatea existentei unui viitor guvern minoritar. Declaratia cu pricina poate ar fi trecut neobservata daca nu am stii ca prezidentul nostru  face numai declaratii cu tinta precisa.

Pe cine ar atentiona presedintele? Pe politicieni in niciun caz. Pentru acestia cu siguranta declaratia cu pricina nu a putut fi o surpriza. Pe alegatori? Desigur . Deci:  stimati alegatori, trebuie sa fiti atenti cu cine sa votati pentru a nu avea un guvern minoritar, precum cel de azi.

Sa fie santaj? De ce nu? Domnilor viitori parlamentari, daca vreti sa va pastrati scaunul va trebui sa validati guvernul propus de mine! Si daca vor fi multi alesi ca independenti cu siguranta ca acestia vor vrea cel mai mult sa-si pastreze fotoliul de parlamentar. Si iata o noua “valenta” a votului uninominal!

Acuma, pentru mine , ca simplu cetatean poate ca povestea asta n-ar trebui sa ma ingrijoreze. Ar fi treaba politicienilor. Poate. Bine.

Dar in acest sistem de ecuatii cu mai multe necunoscute nu zaresc…Romania. O fi si ea luata in calcule? Stiu eu ce sa zic!? Poate!

Dar din experienta ultimilor 19 ani am devenit mult prea sceptic  pentru a putea fi optimist!

Avem nevoie de justitie?!

Am destule motive - ca simplu cetatean si fost si posibil viitor justitiabil- sa ma indoiesc de intransparenta batistei ce acopera ochii justitiei. Tot la fel am indoieli de obiectivitatea celorlalte puteri ale sistemului nostru democratic. Cu toate acestea sunt convins ca trebuie sa ma supun - si chiar indraznesc sa zic : sa ne supunem- hotararilor acestora.

Ultimele evenimente imi arata ca foarte multi concetateni- cu influenta in societate- nu sunt dispusi sa accepte “dictatura” legii.

Sunt blamati votantii unor candidati pentru ca - acestia din urma- au dosare la DNA !!! Exista vreo litera sau spirit de lege care sa spuna ca un cetatean cu dosar la procuratura sau chiar in justitie (nefinalizat) sa i se ia drepturile civile?

Stau si ma intreb ce poate fi in capul unor astfel de oameni care spun si scriu (mai ales) aceste inepte si aberante concluzii care sunt chiar si ilegale, incitand la nerespectarea legii! Inteleg ca nu poate fi decat un interes, oricare ar fi el. Dar acestia - totusi- nu se gandesc ca se fac de ras sustinand ceea ce nu poate fi sustinut?!

Cum poate fi depunctat un club fara ca vinovatia acestuia sa fie dovedita???

Se poate deduce cu usurinta ca in Romania foarte multi nu doresc justitie, nu au nevoie de justitie.

Cu ani in urma intr-o discutie amicala un inspector de banca mi-a spus doua lucruri.

Unu. Regula celor 7 F : Fura Frate Fara Frica Formele Fie Facute.

Doi. Legea este o sfoara: jmecherii trec pe dedesubt; desteptii sar peste ea; fraierii se impiedica de ea.

De la Eminescu si Caragiale nu s-a schimbat nimic in Romania in privinta naravurilor.