Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2008 Octombrie : …………Vorbe din Vrancea………….

Leapsa: blogoreala pierdere de timp

Mor de curiozitate sa aflu parerile blogerilor despre acest subiect. Transmit aceasta leapsa tuturor vizitatorilor, dar mai ales : Aidei B, Mihnea, Nasti, BdV, Nicu Panaitescu.

Imi rezerv “dreptul” a-mi spune opinia dupa citirea mai multor articole pe acest subiect.

In afara celor din lista se accepta si simple comentarii la acest articol.

Jurnal de campanie (1)

1. Nu este al vreunui candidat.

2. Imi cer scuze pentru preluarea unui astfel de titlu. Dar altul nu am gasit pentru ceea ce va urma.

Am inceput sa dau peste blogurile unor candidati locali. Am si scris cateva comentarii. Astept cu nerabdare feed-back-urile. Daca vor fi. In schimb nu astept ca ale mele comentarii sa fie sterse (pentru simplu motiv ca ele se incadreaza perfect regulilor scrise si nescrise ale blogosferei).  Iar pentru asta mi-am luat oaresce masuri. Sper sa nu le folosesc.

Un fragment:

“Am o prima intrebare: Dvs. vreti sa construiti un nou socialism/ comunism?
Dupa cate stiu partidul dvs. se declara de dreapta. Si? Va doare sufletul de cei care au lucrat in categoria I si a II-a de munca? Am inteles ca ar fi vreo 2 milioane? Cam jumatate din numarul pensionarilor, da? Nu-s cam multi?!

TRAIASCA SI SA INFLOREASCA CLASA MUNCITOARE!” ( forta conducatoare a patriei noastre!)

Deformatiile profesionale vs. politice

Sunt oameni marcati pentru restul vietii de activitatea profesionala.

Despre o anumita categorie am vorbit. Si la mine am constatat astfel de urmari. Sigur, in acest caz, subiectivismul nu poate fi eliminat pentru a zice daca sunt preponderent pozitive sau negative.

Cunosc bine cazul unei persoane, care prin obligatiile profesionale, trebuia sa se impuna, sa ceara respectarea unor reguli, sa oblige la disciplina; altfel viata persoanelor supuse supravegherii putea fi pusa in pericol. Aceleasi atitudini le-a transferat si asupra celor apropiati.

Am vazute cu totii filme in care comandantul unui grup de oameni - avand raspunderea destinului lor - trebuia sa fie ferm, ascultat, bun comunicator.

Intre 2001-2004 era un personaj politic care tinea zilnic cel putin o conferinta de presa sau dadea mai multe interviuri. Era favoritul orelor de stiri ale tuturor televiziunilor.

Acelasi om si astazi se prezenta foarte des in fata multimilor de cameramani. Cu  prilejuri adevarate sau cautate. Sigur, grupul de oameni  este acum de ordinul milioanelor. Responsabilitatea are cu totul alte dimensiuni si trebuie apreciata. Insa nu pot sa-mi reprim cateva intrebari.

Oare nu e prea mult? Trebuie sa ni se serveasca zilnic lingurita cu doctorie cotrocenista?  Trebuie ca permanent diverse institutii ale statului sa fie aratate poporului cu degetul? Nu pot fi rezolvate problemele in binecunoscutele palate?

Poate ca unii nu (mai)  suporta tatucii atotstiutori si pisalogi! Poate ca desele interventii dauneaza unui stat de drept!

Am apucat  acele vremuri cand numai o singura persoana avea dreptate, le stia pe toate, dirija pe toti.

Stim ca roata se invarte! Oare si istoria? Si de ce? Si pana cand?

Simt cum treptat devin monarhist.

Piromanul, pompierul si rabinul

Dan Andronic observă şi el tăcerea PSD-ului care permite PD-ului să iasă din izolarea mediatică în care intrase. Era evident că strategia comună PNL-PSD dăduse rezultate pentru ambele partide aşa că actualul comportament al social-democraţilor este mai degrabă ilogic. Un PD activ mediatic dezavantajează celelalte partide prin probabilitatea ceva mai mare ca electoratul democraţilor să participe la vot.

Pe de altă parte, există o lege a lui Murphy care spune că dacă dai cuiva suficientă frânghie va sfârşi prin a se spânzura singur. Este evident că Traian Băsescu şi Theodor Stolojan se discreditează singuri susţinând majorările salariale din sectorul de stat şi subminează o componentă importantă a electoratului propriu, exact acea componentă care în 2004 a făcut diferenţa. Cât timp se “băteau” doar cu Tăriceanu era poate OK, dar acum deja există avetismentele FMI, ale BNR, este posibil să apară ceva şi de la Comisia Europeană şi poziţiile pe care le susţin sunt din ce în ce mai greu de apărat, în ciuda viralelor cu Loganul “cu Audi inclus” sau a minciunilor despre ANL.

În plus, nu şi-au ales tocmai inspirat categoria socială pe care să o apere. Desigur, la modul teoretic “dascălii” au un potenţial emoţionant ridicat. Practic însă, ei nu sunt foarte simpatizaţi, intrând mai degrabă alături de personalul sanitar în categoria celor faţă de care “poporul” are o părere foartă proastă. Majoritatea părinţilor care au copii la şcoală au sechele atât psihice, cât şi pe portofel, din cauza “cotizaţiilor” obligatorii, fără de care copilul este penalizat drastic în catalog. De aceea, Traian Băsescu şi PD-ul sunt acum pe post de piromani, care toarnă gaz pe un foc mocnind.

Din acest motiv, PSD-ul joacă acum rolul “Rabinului”. Dacă o să iasă bine, va putea susţine fără probleme că ei au fost iniţiatorii legii. Dacă iese prost, pot spune că şi-au dat seama la timp de eroare.

Traian Băsescu ia din nou ţeapă, cum a luat şi la majorarea pensiilor, deşi acum este “în oglindă”. Atunci a luat plasă refuzând să majoreze, acum ia ţeapă promiţând majorări la toată lumea. Instigând funcţionarii publici să iasă în stradă şi provocând greve generale în contextul crizei mondiale nu face altceva decât să dea apă la moară celor care îl acuză de iresponsabilitate.

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu devine, mai mult fără să vrea, singura soluţie responsabilă. Şi mulţi dintre cei care nu aveau motiv să voteze din cauză de candidaţi fie anonimi, fie nevotabili, ar putea veni să voteze PNL doar pentru a nu ieşi “iresponsabilii” lui Băsescu sau infrecventabilul PSD.

Sursa politichii.ro

P.S. Opinez ca PNL va lua mult mai multe voturi decat se estimeaza. Spun asta din doua motive. PNL a facut, daca nu pomeni, oricum cadouri consistente de care mass media ori nu a stiut ori - din motive populiste - nu a facut vorbire.

Apoi ma tot intreb de ceva vreme: ce il face pe Tariceanu sa fie atat de batos? Sa fie “de vina” consilierii sai ? Sa stie el ceva de care ceilalti sa nu cunoasca? Pentru ca la prima vedere atitudinea premierului pare una clar sinucigasa! Or n-as crede ca - pe malurile dambovitene- un politician sa faca un asemenea gest.

Nomen stultorum…

…ubique loccorum!

Titlul mi-a fost inspirat de Newdada.

Fiind de actualitate mi s-a parut potrivit de a reaminti o zicala latina.

In traducere literara: Numele tuturor in toate locurile.

Pentru traducerea libera las loc comentariilor.

Romania comunista

Titlul de mai sus imi staruia in minte de mai multa vreme. Iar imboldul de a scrie pe aceasta tema mi l-a dat aseara donsoara Andreea (bineinteles) a lu’ Cretulescu.

“De ce nu este echitate, domnilor…”

Pai de ce sa fie, donsoara, echitate? Si daca sa fie, de care? Socialista sau comunista? Si apoi cine sa o stabileasca? Vreun analist, vreun consilier sau prezident, cei mai buni 10 din Ro? Si la care nivel sa fie?

Idei asa zise populiste, de fapt social- comuniste, se arunca pe piata mass media cam de prin anul de gratie 90″. Intelighentia, mari ziaristi ( puteti pune si ghilimele), politicieni (mai mult sau mai putin declarati de dreapta) au clamat capitalismul dar cu mijloace comuniste, ceea ce (vorba unui vechi politician) : “aiasta, majestate, nu se poate!”

P.S. Nu am nimic cu numita A.C. Ca ea mai sunt si altii. Sa reamintesc o alta nerozie spusa de Alexandra Stoicescu pe cand MI pregatea un nou cod rutier :” De unde sa aiba un somer atatia bani sa plateasca o amenda daca a trecut pe rosu?!” !!!! Raspunsul meu e ca problema se poate rezolva foarte simplu: sa lase masina acasa sau sa respecte codul rutier!

Casta sau tagma?!

Imi propusesem sa nu mai revin asupra subiectului.

Dar s-au intamplat doua lucruri: pupaturile de la portile Cotroceniului ( cred; oricum localizarea nu are importanta) si lecturarea unui link.

Asadar , Basescu  a facut o noua si “infocata” / pupacioasa baie de multime dupa promulgarea legii maririi salariilor profesorilor. Imaginile imi pareau a fi organizate de defunctul (oare?) activ al PCR.

O intrebare - zic, f normala-  nu-mi da pace: daca  ai nostri dascali se considera total indreptatiti sa primeasca cresterea salariala de ce au trebuit sa-i sarute Mana Domnului Prezident?!!! Of cors, intrebarea este “prea” retorica pentru a mai dau eu sau altcineva raspunsul!

In politichii.ro am citit randuri care par a fi copiate ( scuze pentru lipsa de modestie ) din cele scrise de subsemnatul.

Point.

Codul de bareeee!

Al naibii codul asta de bare la marketuri. Face ce face el si tot sare. In sus. Numai in sus! Ca in jos nu poate; are dureri la incheieturi.

In sfarsit a facut si A. Cretulescu o buna emisiune. Nu foarte buna pentru i-a cainat pe cei de la ANPC. Sireacii de ei. Au atata munca! Dau amenzi. Raspund ( dar numai!) solicitarilor consumatorilor. Duc sacose grele. Pai da! Cand nu dau amenzi si nu raspund chemarilor consumatorilor duc sacose. Le lasa goale si dupa ce fac un tur prin magazine pleaca cu ele pline. Nu conteaza cu ce. Important este sa fie grele.

Aaa! Am uitat subiectul! Era cu codul de bare. La super-urile si hiper-urile se intampla erori umane. Numai umane! Si , bineinteles, neintentionate. Adica una este in codul de bare si alta este cu pretul afisat. Intotdeauna, si numai intotdeauna ultimul este mai mic decat primul.

Cu vreo patru ani in urma am cumparat de la un metro din Moldova un cort. Pretul afisat era de 300 000 lei. La casa mi se spune ca este 400 000 lei. Am refuzat sa platesc aceasta suma. Mi s-a spus ca intre timp s-a schimbat pretul. Am raspuns ca nu ma intereseaza. Mi s-a sugerat sa renunt. Am refuzat si am cerut sa vina vreun sef. A venit unul mai mititel. A urmat aceeasi discutie. La care am adaugat ca nu voi pleca de la casa ( deja coada crestea) daca nu platesc exact cat era pretul afisat. Dupa inca o scurta discutie am rezolvat problema. Am insistat atat pentru faptul ca imi trebuia obiectul cat sa fac un caz din care sa traga cineva vreo concluzie. Habar nu am daca s-a intamplat. As fi mirat sa fie asa.

P.S. Meteahna veche. Chiar la un super nou deschis. Lipsa preturi. De ce oare?!

La Steaua care sta sa apuna…

Cunosc Steaua de ani buni. Am fost pe Ghencea de cateva ori. Inclusiv la meciurile nationale.

Desi vad acum cu alti ochi desfasurarea unui meci de fotbal totusi cateva comparatii pot face. Steaua nu mai are jucatori tehnici. Nu au un coordonator de joc, un cap limpede. Pierd extrem de usor mingea, prin nepriceperea de a o proteja ori prin pase date adversarului.

Cat priveste pe antrenor ramane vorba perfect adevarata: ” marii jucatori nu pot fi si mari antrenori ” Exceptiile sunt doar pentru a confirma regula. Care actioneaza si in societate: cati sefi de promotie ajung sefi de stat, prim ministru, ministri, directori, etc.?

Pe de alta parte finantatorul echipei joaca la doua capete si la asteptare. Nu investeste prea mult si spera sa castige in final ( oare cand / care sa fie?!).

Hai sa invatam ungureste!

Liderul UDMR in cautare nu numai de subiecte electorale a aruncat deunazi una tare de tot: o propunere legislativa prin care romanii din unele zone ale Transilvaniei sa fie obligati sa invete limba maghiara.

Teoretic nu as avea nimic impotriva.

Inainte de a-mi expune argumentatiile voi relata un doua fapte strict autentice.

In aprilie anul trecut m-am aflat la o institutie medicala din Covasna. Asteptam sa-mi vina randul la o anumita procedura. In fata mea discutau cateva persoane de sex feminin. Una dintre ele a zis - cu dificultate si cu un accent specific - : ” pentru ce imi trebuie sa stiu romaneste? la ce imi foloseste?”

In urma cu doi ani la aceeasi institutie am stat in camera cu un maghiar. S-a destainuit ca ii pare rau ca nu stie bine romaneste. Intr-adevar, avea un vocabular destul de redus; chiar se enerva cand nu reusea sa spuna ceea ce voia; deseori cauta intr-un dictionar de buzunar de care nu se despartea niciodata. Odata l-am “surprins” prin parc rasfoind dictionarul!

Asadar:

- pe unii maghiari nu-i intereseaza limba romana; altii sunt nemultumiti ( si ei stiu cauzele) ca nu stiu bine romaneste;

- destui romani cunosc ungureste, fara sa-i fi obligat nimeni; chiar si eu stiu cateva cuvinte - invatate desigur de la o tanara maghiara; mama-mama ce bine stia a saruta!-: (scriu cum se aude) : gheraida ( vino aici), ciocolom (sarut mana; daca un roman ii spune unei maghiare acest cuvand o inmoaie de tot!), seretlek (te iubesc; unguroaicele sunt tare mandre, dar cand iubesc apoi iubesc de nu poti uita);

- las la o parte prevederile Constitutiei pentru simplu motiv ca ele ar putea fi schimbate;

- in tarile in care se practica bilingvismul aceasta se datoreaza faptului ca populatiile acestora sunt - aproximativ- la paritate ;

- apoi proiectul legislativ este unul discriminatoriu : de ce sa fie numai unii romani obligati sa invete ungureste iar ceilalti - din Moldova, Muntenia, Oltenia- nu?! Ce vom face noi, din fostul regat, daca ajungem in Harghita si nu stim ungureste si nici maghiarii nu vorbesc romaneste?

- si asa am cam ramas fara paduri, sa mai taiem si ultimii copaci pentru a dubla volumul de hartie pentru actele oficiale scrise in doua limbi?

- iar in consiliile comunale, orasenesti in ce limba se va vorbi? In ziua para in ungureste iar in cea impara in romaneste? Dar in magazine, la piata, la spitale, in scoli, la primarii?

La multe sotii am asistat din partea UDMR dar asta le intrece pe toate! S-a atins o noua culme a absurdului si a ridicolului.

ADDENDA

Gata, am gasit solutia: X ( de etnie romana) il intreba pe Y: tu de ce etnie esti? Y raspunde: sunt maghiar. X zice : no, bine. Si atunci X va vorbi in maghiara iar Y va conversa in romana, pentru respectul reciproc! No, ca-i foarte fain. Si uite asa se pot impaca si capra lui Bela si varza lui Decebal.

Pagina urmatoare »