Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2008 Noiembrie : …………Vorbe din Vrancea………….

Hai la guvernare!

   In ultima vreme mi-au revenit deseori in minte schimbarile permanente de guvern din Italia ultimelor decenii. Eram dezorientat. Nu puteam pricepe cum  primul ministru isi depunea demisia presedintelui. Adica, cum sa renunti la putere?!

Adevarat, un guvern italian era o asociere a mai multor partide. Cand apareau divergente asupra unor proiecte de lege, seful guvernului refuza coabitarea in conditii de compromis.

In viitorul apropiat prevad o coalitie de guvernare de  sila, pentru ciolan.  Ca va fi “impusa” din dealul istoric al Bucurestiului e fara indoiala. Am scris ” impusa” pentru ca va fi cu voia precipitata a invitatilor, care , nu-i asa , vor face pasul pentru binele, si numai binele, Romaniei.

Am  - nu chiar - o vaga banuiala ca vor fi noi certuri intre parenerii de guvernare. Deci sunt in asteptarea unei demisii.

Se va intampla oare in urmatorii patru ani?!

A vs B (IV)

Comunistii nostri si comunistii lor

   Un articol si un comentariu pe un blogg prieten  mi-au adus aminte de o veche intrebare uitata de mai multi ani intr-o lenesa celula de memorie : de ce unii fosti membri PCR sunt (considerati) mai buni decat altii?

    Si pentru ca nu-mi plac introducerile lungi voi trece la subiect.

    Corul Madrigal - lucru comun stiut- a fost un mesager foarte activ al Romaniei.   Dirijorul acestuia era o foarte stimata personalitate artistica.

Read more

Cicaleli, cicaleli…

Spuneam deunazi pe un blogg ca cicaleala nu ma deranjeaza daca este o simpla sporovaiala. Ma deranjeaza cand vorbirea este inutila.

Sunt un bun - poate chiar prea bun!- ascultator. Ma intereseaza opiniile  celuilalt. Poate fi chiar un prilej de imbogatire a nivelului de cunoastere.

Cicaleala devine suparatoare cand - repetitiv- unii vorbesc…discutii. Sunt multi, multi oameni carora de place sa se auda vorbind. Despre orice.

Read more

Arthhurro Wi

  Arthhurro Wi a fost creatia unui mare dramaturg al Europei. Personajul intruchipa dorinta unui om de a accede sus, tot mai sus. Omul existase cu adevarat. Un om al Istoriei.  Ca dramaturgul nu l-a numit pe numele adevarat a fost pentru ca Arthhurro Wi putea fi - pana la urma- oricine care avea ambitia de a ajunge sus, tot mai sus. Si Istoria a cunoscut multi astfel de oameni.  Dramaturgul ne reaminteste si Istoria ne povesteste ca acestia nu ar fi putut sa-si atinga telurile fara a fi sprijiniti. Ajutati. Sustinuti. De uriase si diforme mase subjugate discursului acestuia. Parti din pur entuziasm indus, parti din plin interesati, precum locotenentii sai.

Si cum “istoria ne invata ca oamenii nu invata nimic din istorie” este de presupus ca astfel de oameni mai exista si vor mai exista.

Iar intrebarea “Ascensiunea lui Arthhuro Wi poate fi oprita”? va ramane una retorica?

Avataruri

DEX: AVATÁR, avataruri, s.n. (În unele concepţii religioase) Reîncarnare succesivă a unei fiinţe. ♦ (Fig.) Transformare neprevăzută (şi chinuitoare) care intervine în evoluţia unei fiinţe sau a unui lucru.

Pai, da! Trebuie discutat cu termenii definiti.

N-am idee care este legatura dintre definitia de mai sus si termenul internaut. Daca va fi existand.

Read more

Sa fi avut dreptate Tuca?!

Se pare ca entuziasmul meu a luat-o la vale!

Poate va amintiti de “razvratirea” lui Marius Tuca impotriva blogosferei. A aruncat si o lozinca tare dura, de nereprodus! Am fost revoltat! Mi-am dat si cu parerea privind superioritatea vadit afisata de cunosctul ziarist.

Read more

O istorie critica

Nenea Lars ne anunta ca N. Manolescu va lansa “Istoria critica a literaturii romane”.

Inainte autorul declarase :”Nu doresc ca ceea ce am spus in carte sa fie contestabil sau incontestabil. Nu este o biblie, este o carte. Cu cat mai multe sunt contestate, cu atat discutiile despre carte sunt mai vii”

O noua istorie - si inca critica- a literaturii noastre nu poate fi decat binevenita. Dintr-o revista a presei am aflat ca scriitori precum Camil Petrescu si Marin Preda  au fost pusi la index, mai exact mai la coada clasamentului.

Acum se explica de ce i-au trebuit autorului 25 de ani pentru aceasta lucrare.  Incat ma gandesc ca aceasta istorie este mult prea …critica!

Autorul “Patului lui Procust” si naratorul lui moromete (nu-i nicio greseala!) cred ca sunt intrati destul de adanc in memoria celor care au mers cat de cat la scoala; ca sa nu mai spun pentru iubitorii de literatura, inclusiv romaneasca.

Moromete, mai exact moromete, este deja un personaj comun, real si actual. Al ignora inseamna ca trebuie sa fie la mijloc niste criterii critice foarte elaborate!

Iar daca autorul isi ia masuri de precautie inseamna ca si noi, potentialii cititori ai cartii si ai literaturii romane, vom putea face la fel.

Sula-n coaste!

De ceva vreme am dureri in zonele costale.

Pe unde as trece intalnesc priviri prietenoase dar cu degetul sau degetele indreptate inspre mine. Simt cum ma strapung.

O fi o moda?! Lipsa de imaginatie?! S-au inteles consilierii de imagini(e) de la toate partidele sa faca portretele candindantilor indreptand sula (pardon, degetul) inspre coastele votantilor?!

Antimineriada la Petrila

Tragicul accident petrecut in sambata trecuta a prilejuit teleastului roman cele mai diverse informatii, pareri, reactii si proprii tendinte de a arunca cu rosii sau oua in sticlele nevinovatelor aparate de emisii vizuale si auditive.

Atatea prapastii s-au spus incat regret ca nu am putut inregistra diversele perle ale comentatorilor de serviciu atotcunoscatori - cum altfel?!- si ai domeniului de securitatea muncii, ai vietii mineritului si ai (non) strategiilor guvernamentale.

Cei initiati cunosc faptul ca - prin definitie- protectia muncii este esentialmente una economica. In toata lumea si din totdeauna.

O fatuca foarte nervoasa i-a cerut ministrului muncii - numit(a) in urma cu cca 2 luni- care s-a ocupat in utima vreme mai mult cu revendicarile salariale, sa-i prezinte mintenas strategia guvernului privind securitatea muncii in minerit!!??

Read more

A vs B (III)

G. vs. G. Contra

 Justificarea este una dintre cele mai grele gesturi pentru un om. Atat prin enumerarea argumentelor cat si prin cumplitul gand ca nu vei fi crezut; sau poate mai rau, gresit inteles.

La fel si scrierea in sine. Trebuie sa-ti alegi cu mai multa grija cuvintele decat  preopinentul. Acela  ti-a aruncat in “poala” jarul iar tu trebuie sa-l indepartezi fara sa te arzi.

Precizare: cele ce urmeaza nu sunt o problema personala; doar ca plecand de aici as vrea sa generalizez pentru ca am intalnit destule astfel de cazuri.

 G. a afirmat ca pe toate blogurile as fi un  Gica contra ( sau Contra? nu mai retin).  Nu voi face aici “filozofia” privind caracterul comentariilor din domeniu; poate intr-o alta postare.

 Orice inscris este OBLIGATORIU supus judecatii altora; pentru ca , nu-i asa, “scripta manent” . Iar “judecata” in cazul nostru se numeste comentariu. Acesta - de regula- este pro sau contra celor afirmate in postare sau intr-un comentariu. Un comentariu neutru ar avea “haz” doar daca aduce enunturi inteligente. Mai greu de facut si mai usor de evitat!

Read more

Pagina urmatoare »