Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2009 Octombrie : …………Vorbe din Vrancea………….

ONG-urile, hop-si-asa!

De regulile apropierea iernii pune in alerta unele fiinte care urmeaza sa hiberneze. Tocmai acum - cum asa?! - ONG-urile s-au trezit din adormire si s-au reactivat!

Sunt foarte curios sa aflu ce anume a produs un asemenea  reviriment. Sa fie bantuite de oaresce premonitie?!

Adendda.

Nu am mai trecut demult pe un anume blog; acela al unei domnite “apolitice” dar cu sensibilitate aplecata pentru o vizibila culoare politica. Nu am fost surprins. In aceste zile cu mari dezbateri prezidentiale dansa le trece cu vederea.

De ce oare?!

Mai an am vazut-o la tv. Vad ca nici acum nu si-a …apdatat  imaginea de data mai recenta!

Analitica Liiceanu sau misoginismul feminin

  Ieri seara, la o emisiune garantata a TVR1, dna psiholog Liiceanu a decretat: femeile sunt analitice iar barbatii: sintetici ( datorita, zice-se,  unor emisfere cerebrale raspunzatoare). Si pentru ca sa fie cat mai convingatoare a completat: barbatii manca carnatii pe o bucata de ziar, pe cand femeia aseaza un servetel, o floricica, etc. Ei! da! Numai un analitic are la indemana un servetel! Asa, pentru orice eventualitate!

Paranteza.  Uitasem de sotia marelui filozof si literat . A fost o vreme cand era la moda. Era chemata foarte des la varii emisiuni. Psihologice ori ba. Ca nu avea importanta. Important era ca realizatorul emisiunii avea o carte de tiparit. Inchis paranteza.

Decand au aparut emisiunile tv de monden a aparut -in toata plenitudinea- misoginismul feminin.  Nu ma deranjeaza de moment ce ma amuza. Teribil. Ceea ce - totusi!- imi da insomnii este urmatorul lucru: nu reusesc sa identific fiintele cu care derbedeii de barbati isi inseala iubitoarele lor sotii! Sa fie extraterestre?! Sa fie ascunse pe undeva- de care inca nu am aflat-  ceva femele de gorile, cimpanzei, sau alte animale asemanatoare lui homo sapiens?!

Tema este vasta, tentanta dar si inutila.

Exemplul italian

Nu stiu daca mai exista revista “Lumea”.  Pe vremuri era singura publicatie care iti dadea un orizont asupra vietii reale din lume ( evident brodata cu elemente politice locale).

Sunt multe ocazii cand imi vin in minte elemente scrise in aceasta revista. In contextul politic actual din Romania voi da exemplul italian.

In urma cu 20-30 de ani schimbarile guvernelor italiane se petreceau de cel putin de 3 ori pe an. In astfel de cazuri partidele se consultau si cand se forma o majoritate atunci persoana precizata de aceasta se ducea la seful statului pentru desemnare dupa care urma votul parlamentului. Nu putine cazuri au fost cand acelasi premier - de regula demisionar ( nu demis!) - era desemnat. Un astfel de premier a fost Mario Andreotti, presedintele partidului crestin-democrat.

Din greseala in greseala spre victoria finala…

.

.

.

Barda cu coada stramba!

Vazandu-l azi pe P.M. desemnat m-am intrebat: oare de ce sa fie blestemata aceasta tara de a avea in fruntea sa oameni prost croiti?!

De 20 de ani incoace traiesc - ca roman- un complex: lipsa de carisma a conducatorilor nostri!

Nu putem avea si noi un J.F. Kennedy, un G. Pompidou, un Berlusconi, Juan Carlos, V.G. d’Estaing, etc., etc.?!

Singura  mea satisfactie meschina era cand il vedeam pe fostul tzar al Marii Rusii!

Intre credibilitate si respectul de sine.

Unul din crezurile mele este ca atunci cand fac o afirmatie doresc sa fiu crezut si totodata sa nu-mi fie rusine de ceea ce am spus.

N-as vrea sa vorbesc despre ceea ce se intampla acum la nivel politic decat atat: cum sa fie unii oameni politici credibili daca e clar ca nu se respecta pe sine?!

Nomen stultorum ubique locorum!

.

.

.

Pestele nu trage stiintific…(II)

Era prin martie a.c. M-am dus la M.S.R. Din vorba in vorba am ajuns, firesc, la problema pescuitului la acel moment. Zic : ” …am auzit ca la Ciuslea trage bine pestele”. M.S.R.: “nu, dom’le”. Cutez a continua: “…asa am auzit”. M.S.R.: “da dom’le; dar nu trage cum trebuie”. Pentru ca nu putem intelege ce spune, continui: “adica?!”. Zice: “pai trage aiurea; nu trage stiintific!” Aha! Ma lamurisem. In sfarsit!

Unii prindeau peste fara sa aplice teoriile (sic!) pescuitului stiintific. Pe cand altii…

Multumiri M.S.R. (I)

Cu prilejul contramandarii concursului de pescuit de la Ciuslea ii multumesc Maiestatii Sale Romica pentru sprijinul acordat.