Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2009 Noiembrie : …………Vorbe din Vrancea………….

Caciula salvatoare…

Un candidant a recunoscut - cam greu!- ca a umblat candva cu caciula in mana pentru a mai aduna cateva voturi. Unde? Ei! Nu conteaza. Lumea a aflat deja. Acolo unde  mai de curand  s-au intalnit dusmanii sai.

Cand in urma cu cca doua saptamani a aparut la ETNO TV am crezut va fi ultima treapta pe care se poate pasi. M-am inselat! In Universul nostru infinit nu poate exista un ultim palier. De aceea ma intreb ce poate fi mai jos de OTV al lui D.D.?!

Cantecul sirenei Elodia a  gadilat placut urechile personajului nostru!

P.S. Ultima descoperire- deocamdata- a fost ca  moderatorul  Razvan Dumitrescu l-a tras intr-o capcana. I-a pus intrebari cu totul neasteptate! Deh! Cand bate vantul…e greu de condus bamporiul!

Sunt trist

Subiectul il am in suflet de mai multa vreme. Voi schita cateva idei.

Am intrat de curand pe un site al unei domnite. M-am cutremurat. Nu pot intelege cum  persoane tinere se cramponeaza sa nu vada realitatea. Imbratisand  la un moment dat un crez politic refuza apoi sa vada altceva, indiferent de evolutia scenei dambovitene.

Mai mult, isi cosmetizeaza chiar si amintirile pentru a-si justifica atitudinile prezente. Si mai grav imi pare a fi  ca diferenta fata de vechii activisti de partid si cei de azi se micoreaza odata cu trecerea anilor!

Pot intelege si avantajele materiale, dar respectul de sine cred ca ar trebui sa fie cu mult deasupra.

Degeaba stramosii nostri aveau o vorba :”Audiatur et altera pars” La noi nu sexista (scuze!) asta!

Scurt / doi (6)

# In  90′ au fost mai putine sectii de votare si au putut vota mai multi oameni decat ieri cand au fost mult mai multe sectii. De ce? Simplu: starea proasta a drumurilor!!!

#  S-a schimbat modificarea. Acum nu se mai voteaza de doua ori. Se voteaza unde trebuie!

Alegeri de groaza: mi s-a furat votul!

Inca nu s-au publicat sondajele de exit-poll. Dar indiferent de rezultate am ferma convingere ca am votat degeaba. Chiar daca si “ai mei” au facut-o am aceeasi stare de spirit.

Vorba cuiva: turismul electoral a depasit pe cel al ministerului de resort!

O nota locala: in sectia de votare la care am fost am observat mai multe lucruri. Pentru moment voi arata doar unul: doi vecini, sot si sotie,  membrii ai unui partid erau parti ai comisieide votare. Oare sa fie corect? sau moral?

Crin file din poveste?

Sau … de poveste?

“Cadenta electorala”- sintagma ii apartine- a fost una crescendo. Intamplator sau nu, strategia -dupa cum afirma analistii-  i-a reusit. Daca pana nu demult inamicul nr. 1 era cel de pe locul I din sondaje de ceva vreme tinta atacurilor celui de fara atac a devenit detinatorul locului al II-lea. Oare acest lucru sa se fi intamplat pentru ca povestea cu Iohanis s-a fasait?!

Asadar bunul orator- chiar foarte bun-  convinge nu numai prin fata-i  adolescentina ci si prin taria argumentelor.

Sa asteptam decizia electorilor.

Intelepciunea rabinului: toata lumea are dreptate!

Nu cred ca sunt prea multi care sa nu stie gluma / fabula cu rabinul.

Itzic si Strul aveau o disputa. S-au dus la rabin sa o transeze. Intra mai intai Itzic si ii descrie acestuia ce problema avea cu Strul. Rabinul ii da dreptate lui Itzic. Coborand bucuros treptele sinagogiiii spune lui Strul :”Ei, vezi mai, rabinul mi-a dreptate!”. Strul : “Da?! Vom vedea.” Intra si acesta la rabin. Dupa ce il asculta pe Strul, inteleptul ii da si acestuia dreptate.

“Eu am dreptate” ii zise Strul lui Itzic. “Nu se poate! Hai din nou la rabin” Intrara amandoi la rabin si il intrebara : “Cum vine asta rabine! Sa avem amandoi dreptate?! Asta nu se poate” . “Da’ stiti ca aveti dreptate!” incheie rabinul.

O alta abordare a temei este cea cu sfera. Daca ne imaginam  un obiect ( o masina, sa zicem)  in centrul sferei si mai multi privitori pe suprafata acesteia atunci fiecare va putea descrie numai partea vizibila a masinii din punctul sau de vedere.

Cam asa se intampla si in aceste zile atat de agitate cu felurite declaratii si comentarii. Fiecare spune doar partea care ii convine, care i-ar da credibilitate.
Deci toti au dreptate!

Asa ca Audiatur et altera pars !

Scurt / doi (6)

# Am aflat de curand ca salasuieste pe plaiurile dambovitene un filozof, mai adicatelea  o filozoafa: ” ..numai prostii sunt modesti”. Asa stand lucrurile va dau cu sfatul sa fiti numai, dar numai: aroganti / arogante, fudul/ fudule, încrezuti, infatuati, înfumurati, îngâmfati, lăudărosi, mândri, orgoliosi, trufasi, vanitosi, prezumțiosi si , de ce nu , semeti.

Voi tine minte!

# Un fost lider de sindicat, actualmente deputat , a sustinut ca plata pentru jurnalistii rapiti s-ar fi  facut in  tractoare si alte utilaje asemenea. Desigur. Se stie bine ca teroristii sunt foarte buni agricultori!

Scurt / doi (5)

# Protocol : o doamna - chiar si o prima doamna- nu este obligata sa se ridice de pe scaun cand un domn ii intinde mana,  chiar daca ar urma sa  i-o sarute!

# Dosarul de familie : tema de baza - pentru unii- in campania electorala.

Prima dezbatere…

 (Mea  culpa! Am indus in eroare onoratul public. C. Gusa e de vina. L-am luat- de asta data- in serios. )

Un amestec de seriozitate cu glumite, unele deloc rafinate. A rosit toata - de mai multe ori- prima doamna. Dupa cum cred ca s-a rasucit in mormant raposata oponentului.

Scurt / doi (4)

# Basescu: sigur va castiga alegerile. Geoana a facut o greseala tactica. A insistat sa se intalneasca. Fatal! Desi s-a speculat ca B. se fereste de confruntari sunt sigur ca s-a pregatit intens pentru asta.

# (cateva)Cuvinte cheie de campanie: tentativa, frauda, geoana, moscova, chireac, stanescu, macovei, moguli, pora, moraru, sandel, florin, basescu, iohanes, antonescu.

Pagina urmatoare »