Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2010 Ianuarie : …………Vorbe din Vrancea………….

Hai la lupta: salvarea “briliantului”!

Mare este dezamagirea cand descoperi ca bijuteria la care tineai atat de mult este de fapt un fals. Si inca una  gaunoasa. Adica cu multe gauri. De caracter, ca de exemplu.

Stiu ca nu voi fi crezut dar nici sa mint nu pot. ‘Briliantul” roman nu m-a impresionat nicicand prin ceva special. Indolenta, trisul, infumurarea, sfidarea nu pot fi valente  ale unei bijuterii umane.

Mutu,  mult laudatul fotbalist a dat-o - iarasi - in bara. Indiferent de realitatea imprejurarilor cert este ca a zbarcit-o. Rau de tot acum; carevasazica fiind vorba de o (cvasi)recidiva.

Prima putere - si in sport- mass media a sarit in corpore sa-i ia apararea. Desigur, nu asa de direct. Dar…cica a luat substanta interzisa pentru a slabi, ca  nu a stiut ce a facut, ca a neglijat sa spuna doctorului, bla bla bla, etc.

Oamenilor respectivi le este teama ca isi vor pierde - a la long- un subiect gras de scris sau de vorbit discutii despre realizarile briliantului la echipele de club si mai putin spre deloc la echipa nationala.

Presedintele-Doi/ doua la istorie si doi/ doua la geografie!

Prezidentul nostru reales, in decurs de trei, zile a gafat de doua ori. Si de fiecare data a repetat gafa. Intr-o asemenea situatie stau - incerc- stramb ca sa pot judeca drept: sa fie numai o gafa?! Sa aiba doar o cultura generala de marinar aflat in varful catargului cu mana la streasina orizontului de dincoace de  prova?! Sau sa fie inca si mai mult de atat?! Imi este teama- dar nu frica!- ca ultima varianta este cea plauzibila!

Asadar de ziua Unirii Principatelor alesul poporului a uitat(?!) anul in care s-a produs aceasta. Si ca lumea sa se convinga de adevarul spuselor Excelenta Sa a repetat enuntul: unirea din 1959 …etc. Carevasazica ii dau nota doi la istorie.

Azi dis de dimineata am urmarit discursul - extrem de important- privitor la vizita de la Cabul (scriu cum am auzit) .  Nu pricepeam. Parca zisese ca pleaca in Republica Moldova. Mi-am zis ca am auzit eu gresit. Dar ca sa raman in continuare la fel de buimac a repetat vorba: Cabul. Cum nu stiu sa am probleme cu auzul nu mi-am facut vreo idee de ipohondrie! Deci si la geografie realesul a dat-o in bara. La o adica ce imi este Cahul sau Kabul?! In consecinta inca un doi. La o adica codoi nu era egal cu ceodoi?! Pai tot un gaz era.  Precum Cahul / Kabul: tot oras este. Chit ca se afla la cateva mii de kilometri distanta.

Maine vom afla - tot de la aeroport- unde a fost de fapt rezidentul(!) nostru!

Zile de violet

   Observ fara surprindere cum zilele de acestea culoarea si flacarile violete au revenit in simple discutii si sustineri - zice-se - stiintifice.  Numai ca dincolo de violet comentariile au trecut si  in alte zone: bioenergie, psihotronica, astrologie, adicatelea in paranormal.

Grotesti mi-au aparut atat cei care negau vehement si ofuscati  temele puse in discutie cat si cei care cu dezinvoltura Mamei Omida isi sustineau afirmatiile.

Paranormalul nu m-a interesat in niciun fel. Nici acum dupa ce am trecut prin niste momente grele care apartin acestuia. Cu aproape 20 de ani in urma am avut niste trairi de neliniste. Dupa cateva zile famila mea a pierdut un membru al sau.

Stiam ca semidoctii constituie o multime semnificativa in Romania.  Intre o viziune carteziana rigida si snobism pot fi mai multe paliere de paranormal ( cu sau fara ghilimele) care pot fi abordate cu usurinta si suficienta intelegere.

Teza si antiteza(I): activistii vechi si noi!(2)

Nu as fi vrut sa scriu despre candidatul Progoana jr.

L-am mai vazut la TV si mi-a placut tanarul. Avea dezinvoltura si mi-a aratat ca este desupra multora din generatia lui.

A inceput campania electorala. Aseara l-am vazut  la Realitatea TV. Nu numai ca m-a dezamagit dar mi-am pus o intrebare teribila: “Atat de tanar si deja activist”?   H. Prigoana si-a insusit atat de bine noul limbaj de lemn dambovitean incat parca nu imi vine sa cred ca - totusi- a facut studiile in USA.

S.Prigoana putea cere ca recompensa si altceva decat sa-si arunce fiul atat de tanar in politica de nivel parlamentar.

Bravo Georges Prêtre! Bravo!

dsc00045.JPG

Sunt ceva ani decand urmaresc concertul de Anul Nou al Filarmonicii vieneze. Nu sunt un meloman dar imi place muzica. Muzica buna, vreau sa zic!

Grandioasa sala a capitalei muzicii de vals este impresionanta nu numai prin marime dar si prin arhitectura propriu-zisa si cea florala. Parca mai frumoasa de la an la an.

Desigur ca la aceste concerte- dar nu numai- protagonistul este cel care da viata orchestrei: dirijorul. Anul acesta a fost un francez.

Imi place sa urmaresc miscarile dirijorului. Fiecare are stilul sau. Unii mai sobru, altii cu miscari ample si indelungi iar altii fac economie de gesturi.  Georges Prêtre face parte dintre ultimii. Rar a apelat la bagheta. Mai mult a dirijat cu ochii si miscari linii ale capului. Mainile le folosea cand trebuia sa “intre in scena” o anume grupa de orchestranti: suflatori, violonisti sau cei de la tobe.

La cei 85 de ani G.P. te cucereste nu numai prin zambetul sau larg si - deseori- sagalnic dar si prin vitalitatea pe care a aratat-o in miscarile sale in fata orchestrei. Si nu in ultimul rand figura sa usor bonoma. Este un personaj pe care nu cred sa-l uit prea repede.

Bravo Georges Prêtre!

P.S.

Am aflat  ca biletul la acest concert costa 1000 de euro si se rezerva cu un an inainte. A fost prezent si presedintele Croatiei. Sunt oameni care platesc mult pentru a se bucura nemijlocit de momente culturale de exceptie.

Si ai nostri oameni de seama platesc bine. Pentru a se inchina pantecului!

 Imi cer scuze pentru calitatea indoielnica a pozelor!

 dsc00043.JPG

dsc00040.JPG

 dsc00049.JPG

dsc00058.JPG

 dsc00033.JPG

 dsc00038.JPG

  dsc00054.JPG