Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2010 Mai : …………Vorbe din Vrancea………….

Scurt /doi (XI)

1. “rusi mandri nu slugi in iobagie”- aceste cuvinte le-am citit in http://www.trilulilu.ro/mihaireal/f881bd684032e6

Aiste vorbe or hi cumva niste apropo-uri?!

2. Don Juan Sebastien -fost ministru de finante, actual ministru al altor finante si viitor fost ministru-  dixit mai zilele trecute ca o lege dă si o alta poate lua. Oare as ar gandi daca ar veni un guvern care sa faca oaresce nationalizare asupra unor case si alte acareturi  mai mult sau mai putin boieresti?!

“Doua la primarie, trei la scoala…”

In aceste momente cand scriu, domn prezident explica poporului ca de ce nu sunt bani de pensie. Pai asta stim cu totii. Si nu-i de loc a mirare. Dar as pune o intrebare domniei sale :” pai, Domn Presedinte, ce-ai facut matale in ultimii sase ani?” Apoi oare din varfului Cotrocenilor nu s-a zarit nicio fantă in buzunarul tot mai gol din care se “scurg” pensiile?

Dar aceste intrebari, de altfel, nu-si (mai ) au rostul. Si nici la cele promise in abia trecuta CAMPANIE  electrorala. Intrebarea mea de căpătăi ar fi: ” pe ce se cheltuie banii din impozitul la pensia mea?!”.  Dar cei din TVA-ul de la mancare, medicamente si alte cele pe care tot eu il platesc? Eu am platit impozit pentru ca dumneata sa-ti faci scoala. Inclusiv cea de marina. Asta-i rasplata? Enumerarile ar putea continua.

Oare in turnul de fildes cotrocenan nu se stie de cheltuiele abuzive si exorbitante ale unor institutii ale statului( presedintie, guvern, etc. )? Sefii unor companii de stat au salarii cu mult peste ceea ce fac / produc. De ce oare?

Curat murdar, coane Traiane!

S.O.S. Genocid in România.

Scrisoare deschisa.

De cca doua ore m-am intors de la medicul de familie. Fusesem pentru: reteta compensata pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica ( de care sufar de aproape 12 ani), o trimitere pentru analize si o alta pentru un medic specialist ( la care de fapt merg regulat de cca doi ani) de unde urmeaza sa iau alta retetă.

Rezultatul: am fost programat saptamana viitoare pentru data de 18 mai sa iau reteta si pentru a doua zi sa iau cele doua trimiteri. Dispozitiile Casei de asigurari de sanatate sunt că medicul de familie nu poate da mai mult de 20 de retete/trimiteri pe zi!!!

Peste 2 zile voi termina medicamentele. Ce va trebui sa fac? Sa renunt sau sa le cumpar la pret nominal? Sa renunt nu pot. Risc foarte mult. In ultimii ani am fost dus de 4 ori  cu salvarea pentru tensiuni de 22-24. In urma cu 3 ani am avut o cadere de tensiune pierzandu-mi cunostinta chiar la poarta spitalului. Le-as cumpăra dar nu  mi-a venit pensia pe luna aceasta.

Avand si retetă compensată nu este sigur că o voi putea folosi.  Inca nu au venit bani la farmacii.

Medicul de familie mi-a detaliat problemele cu care se confrunta. Trebuie sa aduca bani de acasa pentru a acoperi cheltuielile. Este hotarat sa abandoneze aceasta activitate. Mi-a relatat si despre exodul medicilor in alte tari. Unde - atentie!- sunt primiti numai de clinicile particulare. Statul isi protejeaza sistemul de “venetici”.

Sunt hotarat sa actionez. Mai intai voi face un demers la casa judeteana de asigurari.

Am muncit 39 de ani si sunt pensionar de numai 15 luni. Si VREAU  sa mai traiesc!

Semnati petitia!Stop Boc!


Paratrăznetul prezidenţial.

La obiectul numit  fizica cu totii am invatat ca descarcarile electrice din atmosfera pot fi daunatoare: omului sau unor cladiri mai inalte.  Pentru a se feri de acest fenomen fiul unui american fabricant de sapun si lumanari - pe numele său Benjamin Franklin- a inventat (pe la anul 1752)  paratraznetul.

Mai tarziu, mult mai tarziu niste oameni isteti - pentru motive foarte intemeiate, unele binecuvantate dar altele nicicum-  s-au transformat ei insisi in paratrazanete. Mai exact in persoane care isi asuma furia altora. Cam asa a facut si prezidentul ţărişoarei noastre scumpe si dragi (din ce in ce mai putin…).

A preluat ‘mnealui obligatia primului dintre ministri sau chiar a ministrului ocupator de finante sa anunte grozavia scaderilor de salarii si de pensii. Ce si-a zis: io fiind alesul natiei si fara putirinta - asa cum s-a vazut - de a fi dat jos din jilţ, hai sa preiau eu teribilul anunt.

Carevasazica  Mediatorul constitutional - cand binevoieste, dar mai cu fereala- in loc sa cheme la Domnia sa pe P.M. si alesii parlamentari pentru o binemeritata chibzuiala supra crizei -de mult intuita si traita dar nerecunoscuta- pentru a lua o inteleapta hotarare a decis sa faca ceea ce zisei mai sus.

Pentru a fi sincer trebuie sa recunosc a nu fi -cu adevarat- suparat pe prezidentul nostru (ma rog, al nostru desi nu toti l-au votat). Pentru ca de douazeci de ani omu’ nost nu se dezminte. Asa ca nu poate fi cu bănat.

Nici cu - toti- alegatorii sai  nu am suparare. Destui au votat cum le-a zis inima.

Totala  mea pacoste vine de la cohortele de politruci si informatori bine stransi in retele strasnic organizate. Destui din ei cu multa scoala si cu minte pe masura. Sau asa ar fi trebuit. Acestia au militat cu indarjire pentru interesele lor. Care nu au intarziat sa vina. Oamenii au primit drept bonusuri , ca un exemplu , bilete de avion si rezervari la hoteluri in cele tari bogate si frumoase. Si cu shopinguri aratoase.

In urma cu cca doi ani - cam dupa alegerile locale- am ramas foarte “surprins” cand am recunoscut cu greu -la un TV local foooaaarte impartial! - fata buhaita a unei doamne profesoare ce-si pune pe al sau blog - cam de doua ori pe luna- poze din fragedă adolescenţă. Era tare dezamagita ca sperantele sale nu se implinisera.

Si nu  mare mi-a fost mirarea cand am citit pe un blog cugetarile sale si ale unui alt portocaliu tare intunecat. Cica e suparat pe Basescu! Vai sireaca! Ei da! Asa desamagire (iarasi?!) e greu de suportat. Dar aşe de greu că l-ar mai vota inca odata!

Dumnezeule, ai mila de oiţele tale!