Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2012 Martie : …………Vorbe din Vrancea………….

Umilintele…umilintei.

Am aflat ca presedintele nostru a marturisit ca se simte umilit. Cica tocmai din 2007! Vestea a facut inconjorul Carpatilor de mai multe ori pana sa ajunga  la urechile mele si m-a intristat. Mai mult! Si eu insumi ma simt umilit de umilinta presedintelui meu (vorba americanului -si ce-o mai fi- N. Sneker). Pai nu pot sa fiu altfel decat in rezonanta cuT.B.

Cu siguranta ca si cei care l-au votat se simt - la fel de indreptatiti - la fel de umiliti.

La fel se vor fi simt si cei care l-au sprijinit, l-au incurajat,  laudat, pupat (maini si alte parti moi) in acesti ultimi cinci ani.

Nu ma indoiesc ca si cei care au primit grade, functii,  licitatii sau /si alte asemenea rasplati de sorginte balkanica.

La fel ma  gandesc si la pensionarii, militarii, profesorii, bolnavii, cancerosii care au fost direct si temeinic umiliti prin reduceri de venituri si drepturi la tratamente adecvate. Oare ei cum se simt?! Nu vor fi avand si ei sentimentul de solidaritate fata de presedintele lor? Daca iau de bune sondajele de opinii din ultima vreme se pare ca acestia - dar nu numai ei- i-au aratat presedintelui ca putin le pasa de marea sa umilinta.

Cata vreme ai umilit vine timpul sa simti si tu acest sentiment!

P.S.  Avand in vedere raurile de lacrimi de crocodil ale lui T.B. din ultimii 15-16 ani nu pot lua de buna marturisirea (oare?!) sa! Este inca unul din gesturile teatrale cu care a pacalit milioane de romani. Nadajduiesc ca acesta sa nu mai aiba acelasi efect distrugator!

Romania, singura tara comunista in UE

In socialismul nu demult trecut ( dar nu si apus)  se spunea ca in comunism fiecare va primi dupa nevoi. Dar criteriile acestor nevoi nu erau precizate, firesc.Acum, in societatea noastra capitalista actuala comunismul atat de mult s-a infiltrat incat, eu unul, nu stiu exact in care epoca glorioasa traiesc.

Varii legi si hotarari populiste, EXTREM de populiste, de sorginte comunista, dau unora mari batai de cap.

Cum adica, o notareasa, o judecatoare, nu AU ele MARI nevoi? Se compara nevoile lor cu ale acelora de la APACA, de exemplu? De buna seama ca nu!
Asa ca , par example, RTV pune de o discutie serioasa pe tema anuntata si infiereaza cu manie proletara - in frunte , off corse, cu ziarista Fernandel - propunerea ministrului muncii si (evident) al solidaritatii sociale.

Cred ca in mormant - sau in ceruri- Ceausescu este tare mahnit ca nu s-a gandit el
primul la marile nevoi ale femeilor bogate! Ar mai fi trait si astazi.