Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
2017 Martie : …………Vorbe din Vrancea………….

Cui prodest?

    In zilele din urma, am vazut cateva documentare extrem de interesante, dar, mai ales, pilduitoare. Intr-unul, era o antiteza intre evolutiile a doua tari: Polonia si Romania. Prima a realizat in ultimele doua decenii: 3000 km de autostrazi. Romania a facut doar 35o km. Un mic producator polonez a obtinut bani europeni pentru dezvoltare, avand acum utilaje de mare performanta, inclusiv roboti pentru sudura. Un omolog roman lucreaza cu utilaje la mana a doua, folosind sudura clasica. Si pentru ca tabloul sa fie complet: Romania importa masiv utilaje agricole din tara pomenita.

O ambtioasa poloneza, Maria Sklodowska, a plecat la Paris pentru a-si definitiva studiile. La acea vreme, sfarsitul secolului al XIX-lea, statul polonez NU exista, fiind sub ocupatie ruseasca. Cu eforturi, mari eforturi, Maria, devenita Marie Curie, a obtinut 2 (DOUA) premii Nobel!

Pe timpul  WW2, pilotii polonezi erau oameni de nadejde in aviatia britanica. Ulterior, instalatorul polonez era apreciat si cautat in UE.

Dar noi, noi romanii ce am facut? Mai nimic, dar ne laudam. Cu olimpici(!), cu prima scriere(?!) din lume, cu varii mistere(?!) in Carpati, ca noi i-am invatat latina pe cotropitorii romani(?!), etc. Ce mai, Carpatii sunt buricul pamantului, centrul culturii universale!!!?

Si tot noi ne intrebam de ce nu avem, de exemplu, autostrazi. Nu avem si NU vom avea multe decenii de acum incolo. Si asta pentru ca: toti, ABSOLUT TOTI politicienii sunt interesati, in primul rand, de propria buna stare; pentru ca suntem foarte preocupati sa ne punem piedica unii altora; pentru ca politicienii isi promoveaza rudele/cunostintele, nepregatite profesional, in functii de conducere; pentru ca legea investitiilor este totalmente contrara intereselor tarii, si alte asemenea.

Dar meniul nu poate fi relevant fara spalarea rufelor in fata lumii. E adevarat, avem o traditie de secole in acest tip de comportament, dar ar fi imperios sa renuntam la ea. Cu atat mai mult acum, cand vorbele si imaginile circula cu viteza luminii!

Ceea ce s-a petrecut de curand la Parlamentul european  va ramane multa vreme in mintea romanilor atenti la viata politica. Pentru mine este un mare mister: cum pot unii sa minta cu atata seninatate, cand exista dovezi clare, clamate de foarte multi oameni si auzite de milioane de romani; desigur, e vorba de cei care nu au urechile infundate!

A vorbi de rau propria tara, fara sa fi fost intrebat, seamana cu a-ti vorbi de rau parintii.

A mintii in fata unora care sunt gata sa se foloseasca  de situatie in propriul interes, imi pare a fi mai mult decat o pata pe tricolor, este un gest similar cu cel de TRADARE.

Nu poti fi un bun roman daca dai cheia cu care sa poti fi furat!!!