Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
Ciuslea : …………Vorbe din Vrancea………….

Ciuslea

Cred ca au fost multi pescari vranceni care - de cativa ani - au tot sperat sa se incheie lucrarile la barajul de la Ciuslea. In anul de gratie 2007 - anexarea de buna voie si in urale la UE - visul s-a implinit. Astfel ca unii pescari - nici nu se incheiase prohibitia - au si trecut la testarea potentialului piscicol al luciului de apa de o parte si de alta a barajului.

dsci0004.JPG

Pana acum am facut trei iesiri pe actualele maluri ale batranului nostru Siret. Am scris pe site despre ele. Ultimele doua articole au primit raspunsuri critice. Este firesc sa existe puncte de vedere diferite atata vreme cat pescuitul este o indelednicire care pe langa pricepere si dotare se adauga nenumarati factori aleatori.

La ultima iesire din 16 sept. am intins sculele dupa baraj mai aproape de linia de inalta tensiune. La un moment dat am fost “incadrat” de doi pescari care bagau orice pestisor in galatuse. Chiar unul din ei ma “anunta ” periodic : am prins o mrenuta ; am prins un pui de avat. La un moment dat a venit in apropiere un tanar care a prins cativa pestisori pentru a da la salau.

dsci0019.JPG

Cred ca foarte multi vor fi de acord cu mine : este o mare deosebire intre a prinde pestisori si sa-i duci acasa sau sa-i folosesti ca momeala vie. Articolul intitulat “Masacru la Ciuslea” - titlu dur, asa este - a avut in vedere aceasta practica a unora - nu neaparat flamanzi - de a nu renunta la nicio vietate subacvatica.

Comments

9 Responses to “Ciuslea”

 1. marian on Octombrie 2nd, 2008 7:04 pm

  sa stiti ca sunt de acord cu Masacrul de Ciuslea pentru ca am vasut multe persoane care pescuiau la fixa si prindeau puiet de crap, salau, etc. si leam sa le dea drumul inapoi in apa pentru ca vor distruge ecosistemul si sicer va spun ca mai aveau putin si ma luau la bataie. Si nu numai la barajul de Ciuslea am intalnit astfel de oameni, am intalnit chiar si pe cursul Siretului, de aceea se aude peste tot ca numai e peste si tot asa. Daca sar putea face ceva in privinta asta eu as fi de acord. Si in cele spuse de dumneavostra una este sa prinzi pestivor viu pentru rapitor si alta e sa distrugi pur si simplu ecosistemul, pe langa asta mai lasa si gunoaie.

 2. Constantin on Octombrie 2nd, 2008 7:29 pm

  Ai dreptate.
  Din pacate nu se pot face prea multe lucruri. Si pentru faptul ca cei care trebuie sa controleze cum se pescuieste nu-si fac datoria pentru care sunt platiti, inclusiv de noi.

 3. Bogdan on Ianuarie 2nd, 2009 1:47 am

  Am pescuit la Ciuslea,mai exact pe portiunea de dig de dupa porti incat sa pot spune ca ce mentionati dumneavoastra pare joaca de copii! Adevaratul masacru se face in toiul noptii,uneori iesind cu mare scandal intre asa zisii pescari din cauza spatiului de “lucru” la JAPCA. O lanseta Zdravana 3 ancore si fir serios! E un adevarat macel ceam putut vedea in nenumerate randuri. Prada principala Fitofag ,Somn si ce mai cade. Astea nu le VEDE NIMENI DRAGILOR? cE FACE pOLITIA cE FACE ajps-U? DORM BINEITELES CA DOAR E NOAPTE! somn usor dragilor. Se pleaca cu saci intreci in doar cateva ore si doamne fereste sa le zici ceva ca e vai si amar !!!

 4. du7za on August 12th, 2009 1:47 pm

  am 19 ani si imi place pescuitul, ma duc mereu la baraj sunt multi dar intr-o seara am vz 2 oameni cu plasele in fundu barajului und e apa scazuta, adik la furceni. nu prea mi-a placut ce faceau dar nu am avut de ales…asta sa intamplat noaptea pe la ora 2:00…….fara cuvinte…de fiecare data cand am fost am luat caras l;a 300g si vreo 2-3 somotei.in rest nik e concurs la cursul barajului se bat aia pe locuri…faceti ceva..

 5. vlad on Octombrie 22nd, 2009 10:27 pm

  Sunati fratilor la 112 si anuntati , ca sunt obligati sa vina la interventie , inclusiv jandarmeria , care are barca in dotare…. plus ca trebuie sa filmeze interventia sa justifice banii cheltuiti pe benzina. Daca nu aveti curaj macar sasunati la 112 …ne meritam soarta.

 6. eugen Tecuci on Ianuarie 8th, 2011 3:27 am

  pe siret pescuiesc de mai bine de 20 de ani! dar ce as vrea sa va spun e ca de la an la an se prinde tot mai putin ! pescari multi ! si peste mai putin ,tot mai putin ! de ce?? plasele ! plasele ce stau intinse inca de la dunare si pina rusi! pscari !? putini ! braconieri !? mmmmmmuullttii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajvps!? DELOC POLITIE NICIODATA!! FIR INTINS !? CITEODATA!!!!!!!!!!!!! DE CE ?????????????????????

 7. eugen Tecuci on Ianuarie 8th, 2011 3:43 am

  siretul are peste ! dar trebuie ‘prostit’ da-ti fratilor la mreana sau la rapitor! pe suvoi ca-cola sta ! coropisnita sau oblet si multa rabdare (timp) pina la urma o sa vina va garantez !!!!!—-eu asta fac! si-mi iese !

 8. Constantin on Ianuarie 8th, 2011 7:24 pm

  Ai dreptate!.

  Din pacate pescarii adevarati nu se implica. Desi ar fi cateva posibilitati si mijloace. Una din ele ar fi o presiune constanta asupra ajvps-urilor si chiar a politiei. Voi reveni asupra acestui subiect.

 9. Poliţia nu comunică greu şi prost, ci așa acționează! Răufăcătorii o depăşesc în văzul lumii dar şi pe sub pământ! - Made in Galaţi on Mai 19th, 2015 10:19 pm

  […] ia vedeţi ce se scriadespre zona respectivă şi activităţile de acolo, inclusiv ale poliţiei, încă din 2007 (!) Iar în 2013 era deja loc tradiţional de braconaj trecut pe […]

Got something to say?