Guvernarea Romaniei : atentionare sau santaj?

Presedintele nu exclude posibilitatea existentei unui viitor guvern minoritar. Declaratia cu pricina poate ar fi trecut neobservata daca nu am stii ca prezidentul nostru  face numai declaratii cu tinta precisa.

Pe cine ar atentiona presedintele? Pe politicieni in niciun caz. Pentru acestia cu siguranta declaratia cu pricina nu a putut fi o surpriza. Pe alegatori? Desigur . Deci:  stimati alegatori, trebuie sa fiti atenti cu cine sa votati pentru a nu avea un guvern minoritar, precum cel de azi.

Sa fie santaj? De ce nu? Domnilor viitori parlamentari, daca vreti sa va pastrati scaunul va trebui sa validati guvernul propus de mine! Si daca vor fi multi alesi ca independenti cu siguranta ca acestia vor vrea cel mai mult sa-si pastreze fotoliul de parlamentar. Si iata o noua “valenta” a votului uninominal!

Acuma, pentru mine , ca simplu cetatean poate ca povestea asta n-ar trebui sa ma ingrijoreze. Ar fi treaba politicienilor. Poate. Bine.

Dar in acest sistem de ecuatii cu mai multe necunoscute nu zaresc…Romania. O fi si ea luata in calcule? Stiu eu ce sa zic!? Poate!

Dar din experienta ultimilor 19 ani am devenit mult prea sceptic  pentru a putea fi optimist!

Comments

Got something to say?