Teza si antiteza(I): activistii vechi si noi!(1)

    Am cunoscut in trecut destui activisti. Prosti (cei mai multi)  si oameni capabili si cu carte.

Unul (H.D.) era- cred ca mai este- un adevarat enciclopedist. La anumite actiuni nu putea lipsi. Devenise sarea si piperul acelor intruniri. Si motivatia prezentei celor convocati. Sa-l auzi inainte de Craciun despre nasterea Domnului era mai convingator chiar decat un slujbas al bisericii.

Intr-o imprejurare a cerut celor prezenti (printre ei ma aflam si eu)  sa scrie pe  un petic de hartie daca este nevoie de sacru. Nu stiu ce au scris ceilalti, eu am scris ca nu. De ce? Am crezut ca este o cursa. Nu-l credeam capabil de asta dar mai stii…A strans hartiile dar nu s-a uitat pe ele. Nu am audiat in ultimii ani o asemenea conferinta/ dezbatere/expunere pe aceasta tema. Toata lumea era fascinata. Ne uitam, pe furis, unii la altii pentru a vedea reactiile.

La un CAP se facea bilantul anului anterior. Participa insusi activistul  sef judetean al domeniulu. Sapunise zdravan conducerea ceapeului.  A luat cuvantul si inginerul sef. Si a zis: ” Pai cum sa fim rentabili, tovarase secretar, cand noi producem graul cu 3 lei /kg, suntem obligati sa-l vindem cu 1 leu si apoi sa cumparam samanta cu 4 lei. “Stai jos” a strigat toa’sul!

Cu siguranta acesti activisti mancau si ei o paine. Si inca una mare si alba!  Pe langa salarii mari aveau si magazine speciale cu preturi mici.

Cel mai enervant lucru la cei mai multi dintre ei era limbajul de lemn. Iti trebuia multa rabdare sa-i asculti pana la capat.

De mai multa vreme  ii urmaresc / studiez si pe noii activisti. Sunt multe, foarte multe similitudini. Din pacate.

Comments

3 Responses to “Teza si antiteza(I): activistii vechi si noi!(1)”

 1. Aida B on Decembrie 31st, 2009 12:03 am

  hors sujet: la multi ani infloriti si fericiti!:)

 2. Constantin on Decembrie 31st, 2009 12:16 am

  Multumesc mult.

  La multi ani cu impliniri si bucurii!

 3. PATRICKdan on Decembrie 31st, 2009 1:34 am

  dvs si celor dragi cat si cititorilor blogului, va doresc ca in 2010 sa sfidam criza, sa numaram realizarile si sa fim impliniti ! e acel moment din an in care uitam de toate si ne dorim ca urmatorul sa fie mai bun…
  bine ca nu ni se forfeteaza sperantele, idealurile, visarile !
  inca…

Got something to say?