Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
Paratrăznetul prezidenţial. : …………Vorbe din Vrancea………….

Paratrăznetul prezidenţial.

La obiectul numit  fizica cu totii am invatat ca descarcarile electrice din atmosfera pot fi daunatoare: omului sau unor cladiri mai inalte.  Pentru a se feri de acest fenomen fiul unui american fabricant de sapun si lumanari - pe numele său Benjamin Franklin- a inventat (pe la anul 1752)  paratraznetul.

Mai tarziu, mult mai tarziu niste oameni isteti - pentru motive foarte intemeiate, unele binecuvantate dar altele nicicum-  s-au transformat ei insisi in paratrazanete. Mai exact in persoane care isi asuma furia altora. Cam asa a facut si prezidentul ţărişoarei noastre scumpe si dragi (din ce in ce mai putin…).

A preluat ‘mnealui obligatia primului dintre ministri sau chiar a ministrului ocupator de finante sa anunte grozavia scaderilor de salarii si de pensii. Ce si-a zis: io fiind alesul natiei si fara putirinta - asa cum s-a vazut - de a fi dat jos din jilţ, hai sa preiau eu teribilul anunt.

Carevasazica  Mediatorul constitutional - cand binevoieste, dar mai cu fereala- in loc sa cheme la Domnia sa pe P.M. si alesii parlamentari pentru o binemeritata chibzuiala supra crizei -de mult intuita si traita dar nerecunoscuta- pentru a lua o inteleapta hotarare a decis sa faca ceea ce zisei mai sus.

Pentru a fi sincer trebuie sa recunosc a nu fi -cu adevarat- suparat pe prezidentul nostru (ma rog, al nostru desi nu toti l-au votat). Pentru ca de douazeci de ani omu’ nost nu se dezminte. Asa ca nu poate fi cu bănat.

Nici cu - toti- alegatorii sai  nu am suparare. Destui au votat cum le-a zis inima.

Totala  mea pacoste vine de la cohortele de politruci si informatori bine stransi in retele strasnic organizate. Destui din ei cu multa scoala si cu minte pe masura. Sau asa ar fi trebuit. Acestia au militat cu indarjire pentru interesele lor. Care nu au intarziat sa vina. Oamenii au primit drept bonusuri , ca un exemplu , bilete de avion si rezervari la hoteluri in cele tari bogate si frumoase. Si cu shopinguri aratoase.

In urma cu cca doi ani - cam dupa alegerile locale- am ramas foarte “surprins” cand am recunoscut cu greu -la un TV local foooaaarte impartial! - fata buhaita a unei doamne profesoare ce-si pune pe al sau blog - cam de doua ori pe luna- poze din fragedă adolescenţă. Era tare dezamagita ca sperantele sale nu se implinisera.

Si nu  mare mi-a fost mirarea cand am citit pe un blog cugetarile sale si ale unui alt portocaliu tare intunecat. Cica e suparat pe Basescu! Vai sireaca! Ei da! Asa desamagire (iarasi?!) e greu de suportat. Dar aşe de greu că l-ar mai vota inca odata!

Dumnezeule, ai mila de oiţele tale!

Comments

Got something to say?