Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pescuitv/public_html/wordpress/wp-includes/theme.php on line 508
S.O.S. Genocid in România. : …………Vorbe din Vrancea………….

S.O.S. Genocid in România.

Scrisoare deschisa.

De cca doua ore m-am intors de la medicul de familie. Fusesem pentru: reteta compensata pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica ( de care sufar de aproape 12 ani), o trimitere pentru analize si o alta pentru un medic specialist ( la care de fapt merg regulat de cca doi ani) de unde urmeaza sa iau alta retetă.

Rezultatul: am fost programat saptamana viitoare pentru data de 18 mai sa iau reteta si pentru a doua zi sa iau cele doua trimiteri. Dispozitiile Casei de asigurari de sanatate sunt că medicul de familie nu poate da mai mult de 20 de retete/trimiteri pe zi!!!

Peste 2 zile voi termina medicamentele. Ce va trebui sa fac? Sa renunt sau sa le cumpar la pret nominal? Sa renunt nu pot. Risc foarte mult. In ultimii ani am fost dus de 4 ori  cu salvarea pentru tensiuni de 22-24. In urma cu 3 ani am avut o cadere de tensiune pierzandu-mi cunostinta chiar la poarta spitalului. Le-as cumpăra dar nu  mi-a venit pensia pe luna aceasta.

Avand si retetă compensată nu este sigur că o voi putea folosi.  Inca nu au venit bani la farmacii.

Medicul de familie mi-a detaliat problemele cu care se confrunta. Trebuie sa aduca bani de acasa pentru a acoperi cheltuielile. Este hotarat sa abandoneze aceasta activitate. Mi-a relatat si despre exodul medicilor in alte tari. Unde - atentie!- sunt primiti numai de clinicile particulare. Statul isi protejeaza sistemul de “venetici”.

Sunt hotarat sa actionez. Mai intai voi face un demers la casa judeteana de asigurari.

Am muncit 39 de ani si sunt pensionar de numai 15 luni. Si VREAU  sa mai traiesc!

Semnati petitia!Stop Boc!


Comments

2 Responses to “S.O.S. Genocid in România.”

 1. PATRICKdan on Mai 13th, 2010 11:02 am

  dl Constantin, postarea dvs de pe blog, cat si ce ati scris aici, ma cutremura…
  nu inteleg cum poate un medic sa emita doar 20 de retete pe zi, excluzand, prin asta, ceilalti cetateni romani care au tot dreptul si ei sa beneficieze de o trimitere.
  ce facem acuma, ne trezim cu noaptea in cap sa mergem la coada la medicul de familie, precum odinioara, la coada la lapte ?
  e incredibil, acest “tratament” fata de persoane care au platit o viata drepturile cuvenite sistemului medical de stat.
  in cazul asta, de ce nu apelam la masuri ultra(neo) liberale incat sa implementam un sistem privat de sanatate, la fel la asigurari sociale, daca tot ne indreptam spre un aproape-faliment in aceste domenii ?

 2. Constantin on Mai 13th, 2010 5:08 pm

  Astea sunt dispozitiile Casei de asigurari, asa mi s-a spus.
  O anume programare oricum functiona; adica ma duceam in fiecare luna - sau la doua luni- pe data de 11-12 ale lunii. Nu am stiut de aceasta noua “reglementare”.
  Raspunsul la intrebarea ta imi pare a fi simpla: din lipsa de profesionalism si - drept consecinta - din lipsa de interes.

Got something to say?